Bab 5: Pengurusan Sajian

PENGURUSAN SAJIAN

Melibatkan kerja menyedia,memasak,menyaji,mengemas,dan mencuci.

PENGURUSAN SAJIAN

Pengurusan sajian melibatkan faktor-faktor yang mempengaruhi perancangan menu,pemilihan menu dan penyediaan makanan.

 

Pemilihan menu yang baik mementingkan keperluan dan kesesuaian menu untuk sajian tertentu.

MENU

Menu ialah satu senarai makanan yang dihidangkan untuk sesuatu sajian.

Disajikan pada masa tertentu.

SAJIAN

Sajian ialah makanan yang disajikan pada masa tertentu seperti sarapan,minum pagi,makan tengah hari,minum petang, dan makan malam.

CONTOH LIPATAN NAPKIN

CONTOH PERANGGU MEJA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s